سئو خارجی چیست و چه اهمیتی دارد

در مطلب انواع سئو به این موضوع پرداختیم که تمام فعالیتهای انجام شده در حوزهی سئو را میتوان به دو بخش سئو داخلی و سئو خارجی تقسیم کرد. در مقالهی قبلی نیز به سراغ سئو داخلی و تکنیکهای بهکاررفته در آن رفتیم و با بخشهای مختلف سئو داخلی آشنا شدیم. این بار میخواهیم دربارهی سئو خارجی بدانیم و از تأثیر آن روی سئوی کلی سایت و بهبود رتبهی آن در موتورهای جستوجو بگوییم. در مجله توسعه فناوری نیک آوازه همراهمان باشید.
سئو خارجی یا Off Page SEO چیست
به تمام فعالیتها و تکنیکهایی که خارج از سایت خود انجام میدهید تا رتبهی سایتتان را در موتورهای جستوجو بهبود ببخشید، سئوی خارجی (Off Page SEO) میگوییم. زمانی که از فعالیت در خارج از سایت صحبت میکنیم، به فعالیت در سایتهای دیگر، شبکههای اجتماعی و جستوجوی برندمان توسط کاربران در گوگل یا دیگر موتورهای جستوجو اشاره داریم. در سئوی خارجی تلاشمان بر این است تا از طریق فعالیت در این ابزارهای کمکی خارجی، سیگنالهای قویتر و بهتری برای معرفی سایت خودمان به گوگل بفرستیم و به معرفی هرچه بهتر آن به کاربران و موتورهای جستوجو کمک کنیم. هر اندازه کیفیت و کمیت این سیگنالهای خارجی بهتر و بیشتر باشد، این احتمال که رتبهی سایتمان در گوگل بهتر شود بالاتر میرود.
اهمیت سئو خارجی در چیست و چطور به بهبود رتبهی سایت کمک میکند
بر اساس آخرین تحقیقات، گفته شده است گوگل برای رتبهبندی سایتها در صفحات نتایج، 200 فاکتور را در نظر میگیرد و بر اساس این فاکتورها تصمیمگیری میکند کدام سایت در رتبهی اول باشد و کدام سایت در صفحهی دهم. بسیاری از این فاکتورها در حوزهی سئو داخلی و تکنیکهای مرتبط با آن هستند که در مقالهی سئو داخلی چیست، به آنها پرداختهایم.
اما در حدود 50 درصد این فاکتورها، در بخش سئو خارجی سایت و تکنیکهای مورد استفاده در آن قرار دارند و به این دلیل است که سئو خارجی اهمیت زیادی پیدا میکند. اگر بعد از انجام درست تکنیکهای سئو داخلی، بتوانید سرمایهگذاری خوبی روی سئو خارجی انجام بدهید و برای آن زمان بگذارید، میتوانید مطمئن باشید بعد از مدتی به رتبههای بالای صفحات نتایج گوگل میرسید.
تکنیکهای سئو خارجی
در حوزهی سئوی خارجی میتوان از تکنیک های زیادی استفاده کرد که معرفی تمامی این تکنیکها در حوصلهی این مقاله نمیگنجد. در آیندهای نزدیک در سلسله مقالاتی به سراغ تمام این تکنیکها میرویم و آنها را به شما معرفی میکنیم اما فعلاً اجازه بدهید به معرفی تعدادی از مهمترین تکنیکهای بهکاررفته در سئوی خارجی بپردازیم.
بک لینک سازی
بک لینک سازی یکی از مهمترین فعالیتها و تکنیکهایی است که در حوزهی سئو خارجی میتوانید انجام بدهید و از طریق آن دامین آتوریتی یا اعتبار دامنهی سایت خود را بالا ببرید. بک لینک سازی، فرایند دریافت لینک از دیگر سایتها یا صفحات اینترنتی برای سایت مورد نظر شما و ایجاد یک پیوند بین این دو از طریق یک لینک مشخص است. این لینکها میتوانند روی متنها یا تصاویر انتخابی قرار بگیرند تا با کلیک روی آنها، به صفحهی دیگری در اینترنت انتقال پیدا کنید. از بک لینکها به عنوان لینک ورودی یا لینک مرزی نیز نام میبرند و یکی از تکنیکهای مؤثر در بهبود سئوی یک وبسایت است.
با وجود اینکه هنوز میزان اثرگذاری استفاده از بک لینک در رتبهبندی سایتها مشخص نشده است اما استفادهی درست از تکنیک بک لینک دهی، میتواند اعتبار زیادی به دامین آتوریتی یک وبسایت بدهد و از این طریق توجه موتورهای جستوجو را به وبسایت هدف جلب کند و اعتبار آن را نزد این موتورهای جستوجو بالا ببرد.
اگر میخواهید به طور کامل با بک لینک، انواع لینکها و روشهای ایجاد بک لینک آشنا شوید، حتما سری به مقاله بک لینک چیست بزنید.
فعالیت در شبکههای اجتماعی
یکی از بخشهای دنیای دیجیتال که میتواند روی سئوی کلی سایت شما اثر بسیار مثبتی داشته باشد، شبکههای اجتماعی است. فعالیت در این شبکهها، به شما این امکان را میدهد از طریق آنها به معرفی برند خود بپردازید، میزان سرچ برندتان را در گوگل بالاتر ببرید و برای سایتتان بک لینک بسازید. شبکههای اجتماعی به شما کمک میکنند، مخاطب سایتتان افزایش پیدا کند، سیگنالهای قوی به سمت موتورهای جستوجو فرستاده و توجهها به سوی سایت شما جلب شود. از طرفی دیگر، با توجه به اینکه گوگل اعلام کرده است، میزان گستردگی سایتها در شبکههای اجتماعی یکی از مهمترین عوامل رنکینگ سایتها محسوب میشود، میتوانید با فعالیت حسابشده و مستمر در این شبکهها، رتبهی سایت خود را در این موتور جستوجوی مهم بالا ببرید.
البته بهتر است عمدهی فعالیت خود در این شبکهها را معطوف به آنهایی بکنید که به حوزهی کسبوکاری شما نزدیکتر هستند و میتوانند بازخورد بهتری برای شما داشته باشند. به عنوان مثال، برای سایتهای فروشگاهی، اینستاگرام گزینهی بهتری برای فعالیت به حساب میآید و کسبوکارهای B2B، از فعالیت در لینکداین میتوانند نتیجهی بهتری به دست بیاورند.
سعی کنید برای کسب بهترین نتیجه در شبکههای اجتماعی، مخاطب هدف خود را در این شبکهها بشناسید، برای آنها محتوای باکیفیت و مفید تولید کنید، تا از این طریق بازخورد بهتری بگیرید و مخاطب بیشتری را به سوی سایت خود روانه کنید.
معرفی برخی از شبکههای اجتماعی محبوب و نحوهی تأثیر آنها بر سئو خارجی
حالا که با نقش شبکههای اجتماعی در سئو خارجی آشنا شدیم، بهتر است به معرفی تعدادی از این شبکههای اجتماعی، زمینهی فعالیتشان و تأثیری که بر سئو دارند، بپردازیم:
اینستاگرام
اینستاگرام یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی دنیاست که ضریب نفوذ بالایی نیز در ایران دارد. این شبکهی اجتماعی هم امکان برندینگ و تبلیغ به شما میدهد و هم میتواند به عنوان مکانی برای بک لینک سازی در نظر گرفته شود. سعی کنید برای صفحهی اینستاگرامتان محتوای باکیفیت و مفید تولید کنید تا میزان سرچ نام برند خود را در گوگل بالاتر ببرید و در بین تعداد افراد بیشتری شناخته شوید این را هم باید بدانید که موفقیت در اینستاگرام نیاز به تولید محتوای باکیفیت و مستمر دارد.
آپارات و یوتیوب
این دو پلتفرمهایی برای به اشتراکگذاری ویدیو یا موشن گرافیک هستند و شما میتوانید به خوبی از این دو پلتفرم برای بهبود سئوی خارجی سایت خود استفاده کنید. اگر بتوانید محتواهای آموزشی سایتتان را در قالب ویدیو یا موشن گرافیک بسازید و در این پلتفرمها آپلود کنید، طیف جدیدی از مخاطبان را میتوانید به سوی خود جلب کنید. ویدیوها به دلیل ماهیت خود، به سرعت بین مردم پخش میشوند و قابلیت به اشتراک گذاری بالایی دارند. اگر محتوای تولیدی ویدیوی شما باکیفیت و جذاب باشد، سرچ برند شما را بعد از انتشار این ویدیوها بالا میرود. زمانی که نام برند شما در موتورهای جستوجو سرچ میشود، از آن به عنوان برند منشن (Brand Mention) یاد میکنند که اصطلاحی مهم در سئو خارجی است و تأثیر بسیار مثبتی روی سئوی کلی سایت دارد. هرچه برند منشن شما بیشتر باشد، امکان کسب رتبهی بالاتر از سوی گوکل در میان نتایج صفحات جستوجو هم بیشتر است.
لینکداین
لینکداین پلتفرمی تخصصیتر و هدفمندتر از دیگر شبکههای اجتماعی است و اغلب افرادی که در این شبکه مشغول به فعالیت هستند، در حوزهی کاری خود محتوا تولید میکنند و آن را با دیگران به اشتراک میگذارند. در لینکداین میتوانید با متخصصان، مدیران و کارمندان حوزههای مختلف کاری در ارتباط باشید و شبکهای قوی از مخاطبان هدف و همکاران در صنف کاریتان بسازید.
لینکداین این قابلیت را به شما میدهد تا هم با اکانت شخصی خود و هم با اکانت بیزینسیتان مطلب بنویسید و آن را با دنبال کنندگان و مخاطبان خود به اشتراک بگذارید. اگر بتوانید محتوای خوب و منحصربهفردی در این شبکهی اجتماعی تولید کنید و فعالیت و مشارکتتان را در آن بالا ببرید، میتوانید از طریق آن سیگنالهای خوب و قوی به گوگل بفرستید. همچنین میتوانید از طریق لینکداین بک لینک سازی نیز انجام بدهید و برند منشن داشته باشید.
اینفلوئنسر مارکتینگ
برخی اوقات در مراحلی از اجرای برنامههای بازاریابی برای مجموعهی خود، نیاز دارید تا از افراد تأثیرگذار و شناختهشدهی جامعه برای رساندن پیام خود به مخاطبان هدف کمک بگیرید. به مجموعه فعالیتهایی که برای این رسیدن به این هدف انجام میدهید، اینفلوئنسر مارکتینگ میگویند. اینفلوئنسرها افرادی هستند که در جامعه مقبولیت و محبوبیت زیادی دارند و طرافدارنشان حرفهای آنها را دربارهی موضوعهای مختلف بدون کم و کاست، میپذیرند.
تأثیر اینفلوئنسر مارکتینگ در سئوی خارجی به این صورت انجام میگیرد که اینفلوئنسر یا اینفلوئنسرهای مدنظر شما، در یک کمپین بازاریابی به معرفی محصولات یا خدمات یا فعالیتهای شرکت شما میپردازند و نام برندتان را از این طریق بر سر زبانها میاندازند. یکی از نتایج این کمپین، آگاهی مردم نسبت به برند شما، افزایش میزان سرچ نام برند شما در گوگل و در نتیجه توجه گوگل به وبسایت شماست.
دیگر تکنیکهای سئو خارجی
فعالیت در سایتهای مرتبط با کسبوکارتان به صورت پست مهمان، تبلیغات اینترنتی، اشتراک تصاویر در پلتفرمهای اشتراک تصویر مانند پینترست، اشتراک مقاله در پلتفرمهای اشتراک مقالات مانند ویرگول، از دیگر تکنیکهای سئو خارجی محسوب میشوند.
در انتها
در این مقاله به سراغ سئو خارجی رفتیم و با تعدادی از مهمترین تکنیکهای سئو خارجی آشنا شدیم. البته حوزهی سئو خارجی بسیار گسترده است و برای موفق شدن در آن باید صبر به خرج داد و از تکنیکهای سئو کلاه سیاه، برای دوری از جریمه های گوگل دوری کرد.به طور کلی اگر سرمایهگذاری خوبی در این حوزه انجام بدهید، در کنار سئو موفق داخلی میتوانید حتماً جایگاه خوبی برای وبسایت خود در صفحهی نتایج جستوجو به دست بیاورید.





