نقش جیپیاس در سازمانهای کشتیرانی
GPS که مخفف Global Positioning System است، امروزه تنها سیستمی است که میتواند موقعیت دقیق شما را در هر زمان، در هر شرایط آبوهوایی و در هر مکانی به شما نشان دهد. ایستگاههای زمینی، واقع در سراسر جهان، به طور مداوم بر آنها نظارت میکنند. ماهوارهها سیگنالهایی را منتقل میکنند که توسط هرکسی که گیرنده GPS دارد قابل تشخیص است. با استفاده از گیرنده، میتوانید مکان خود را با دقت زیادی تعیین کنید. GPS یکی از هیجانانگیزترین و انقلابیترین تحولات تاریخ است و کاربردهای جدیدی از آن پیوسته در حال کشف است.
عناصر GPS
GPS دارای ۳ قسمت است: بخش فضا، بخش کاربر و بخش کنترل. بخش فضایی شامل ۲۴ ماهواره است که هرکدام در مدار خود ۱۱۰۰۰ مایل دریایی بالاتر از زمین قرار دارند.
بخش کاربر شامل گیرندههایی است که میتوانید آنها را در دست بگیرید یا در خودرو سوار کنید. بخش کنترل شامل ایستگاههای زمینی (پنج مورد از آنها در سراسر جهان) است که از عملکرد صحیح ماهوارهها اطمینان حاصل میکند.
ماهوارههای GPS هرکدام ۱۲ ساعت طول میکشند تا بهدور زمین بچرخند. ماهوارهها مجهز به ساعتهای بسیار دقیقی هستند که زمان دقیق آنها را در عرض سه نانوثانیه نگه میدارند، این 0.000000003 یا سه میلیاردم ثانیه است.
این زمانبندی دقیق بسیار مهم است زیرا گیرنده باید دقیقاً مشخص کند که چقدر طول میکشد تا سیگنالها از هر ماهواره GPS حرکت کنند.
سیستم موقعیتیابی جهانی GPS نحوه عملکرد جهان را تغییر داده است. این امر بهویژه در مورد عملیات دریایی، از جمله جستجو و نجات صادق است.
GPS سریعترین و دقیقترین روش را برای حرکت، اندازهگیری سرعت و تعیین مکان برای دریانوردان فراهم میکند. این باعث افزایش سطح ایمنی و کارایی برای دریانوردان در سراسر جهان میشود.
در ناوبری دریایی مهم است که افسر کشتی موقعیت کشتی را در دریای آزاد و همچنین در بندرها و آبراههای شلوغ مطلع باشد.
درحالیکه در دریا هستید، موقعیت دقیق، سرعت و حرکت موردنیاز است تا اطمینان حاصل شود که کشتی در امنترین و اقتصادیترین حالت ممکن به مقصد میرسد.
زمانی که کشتی از بندر خارج یا وارد میشود، نیاز به اطلاعات دقیق موقعیت، بسیار مهمتر میشود. تردد شناورها و سایر خطرات آبراهی، قدرت مانور را دشوارتر میکند و خطر تصادف بیشتر میشود.
موارد استفاده جیپیاس در سازمانهای کشتیرانی
شناورها و کشتیها در نیروی دریایی و اقیانوسشناسی به طور فزایندهای از دادههای GPS برای نقشهبرداری زیر آب استفاده میکنند. ناوگان ماهیگیری تجاری از GPS برای حرکت به مکانهای بهینه ماهیگیری، ردیابی مهاجرت ماهیان و اطمینان از رعایت مقررات استفاده میکنند. ارتقاء سیگنال GPS به GPS دیفرانسیل یا به عبارتی DGPS ،دقت بسیار بالایی را ایجاد میکند و ایمنی بیشتری را در مناطق تحت پوشش خود برای عملیات دریایی ارائه میدهد.